Postikortteja Rekrytoijalle

                                                                                                                       6.9.2018

 

                                                           

 Arvoisa rekrytoija,

hakuilmoituksessanne etsitte nuorta ja kokenutta huippuasiantuntijaa. Tarkoitatteko todellakin kaksikymmentäviisivuotiasta kuten puhelimessa sanoitte? En ymmärrä, miten niin paljon kokemusta on voinut kertyä tuohon ikään. Vai odotatteko hakijan olevan lapsitähti?  Se vielä lisäksi, että hyvään käytökseen kuuluu toivottaa työpaikasta kiinnostunut tervetulleeksi hakemaan.  Vai pelkäättekö hakemuksia tulevan liikaa?  Onhan niissä lukemista. Kuka jaksaa?

Arvoisa rekrytoija,

kestättekö todella hakuilmoituksenne mukaisia kaikkien alojen asiantuntijoita työpaikkanne kahvihuoneessa maanantaiaamuisin? Moni teillä jo töissä oleva työntekijä ei ole silloin huippuvireessä kuuntelemaan tarinoita upeasta viikonlopusta toisensa jälkeen. Onko mahdollista, että kaikkien alojen asiantuntijan tullessa aamukahville, toiset ovatkin yllättäen saaneet kahvinsa juotua?  Työ kutsuu.

Arvoisa rekrytoija,

kiitos, että pääsin työhaastatteluun.  Kysyn kuitenkin, mihin perustuvat valintamenetelmänne? Olen tietotyöntekijä, mistä syystä työkalujen tunnistaminen haastattelussa oli yllättävä tehtävä. Tunnistin ruuvimeisselin ja vasaran, mutta en tarvitse niitä työssäni, vai vaativatko tilanne kenties remontointia? Tuleehan siitä toki säästöä, jos työntekijä on kätevä ja selviää itse pienistä korjaustöistä.

Arvoisa rekrytoija,

on tapana, että haastattelussa pohditaan, miten työnhakija soveltuu hakemaansa työhön. Haastatteluni lähti oudoille poluille, kun esittelitte minulle töitä, joita minun pitäisi hakea.  Hakemani työ ei kuulunut niihin. Kuulin puheestanne, että ette te itsekään sitä hommaa arvosta. Pohjasakkahan sitä tekee!

Arvoista rekrytoija,

eikö teitä huolestuta maineenne menettäminen hyvänä työpaikkana, kun ette ilmoittaneet, kenet valitsitte avoinna olevaan työpaikkaan? Tuskin sosiaaliseen mediaan laitan, että hakuprosessi ei ollut laadukas, mutta muutamalle hyvälle ystävälle saatan kertoa. Juoruilemisesta puhutaan, mutta en usko, että parhaat kaverini kertovat kenellekään. Eivät he ole sellaisia!

Arvoisa rekrytoija,

samassa sähköpostiviestissä olisitte voinut kertoa, että millä perusteella valitsitte isosta hakijajoukosta juuri hänet, ettekä minua.  Jouduin tätäkin asiaa kysymään useaan kertaan.  Pelottaako valituskierre, kun ette vastanneet, miltä osin osaamiseni oli erilaista kuin teidän odottamanne? Hyötyisin tiedosta seuraavaa työpaikkaa hakiessa.  Mihin voin kertoa palautetta valintaprosessista, että voisitte kehittää sitä ja hyödyntää kokemuksiani? Vastasitte, että sellaista paikkaa ei olekaan. Selkisi tämäkin.

 Arvoisa rekrytoija, 

kannattaisiko uuden työntekijän valitsijaksi ottaa joku toinen kuin kyseistä tehtävää hoitanut eläkkeelle jäävä työntekijä, jonka kohdalla aika pysähtyi jo muutama vuosikymmen sitten. Hänen valitsemansa työntekijä takaa, että mikään ei muutu. Ikinä.

Arvoisa rekrytoija,

vaikka ette ollut kiinnostunut palautteestani, niin lähettämistäni postikorteista saatte vinkkejä, miten kehittää rekrytointejanne ja saada vastaisuudessa hyviä työntekijöitä, jotka ovat ylpeitä siitä, että ovat teillä töissä. Olen sentään optimisti ja uskon, että pystytte parempaan.  

 


06.09.2018
stock-vector-vintage-postcard-background-vector-template-for-wedding-invitation-259222934.jpg
© Copyright 2004-2020 Web-nikkarointi: Verkkoverstas